ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

#WorkForWhatMatters

Η μικρή ιστορία της εκδήλωσης

| 1 Comment

Η μικρή ιστορία της εκδήλωσης
Μαρία Παφιώλη, Επικεφαλής CVexperts

 

Η έμπνευση ήρθε από…

Ο “σπόρος” της Εκδήλωσης “Θέσεις Εργασίας στην Κοινωνική Οικονομία” προήλθε από τον Ηλία Φαραγγιτάκη, Πρόεδρο του πολυσυνεδρίου MoneyShow, όταν το 2014 συζητούσαμε πως ο δημόσιος διάλογος χρειάζεται να εμπλουτιστεί με νέες ιδέες και αξίες που να συνδέονται με την Οικονομία, την Κοινωνία και το Περιβάλλον.

Αμέσως μετά αγόρασα και διάβασα το βιβλίο “Κοινωνική Επιχειρηματικότητα” (Κυριακίδου Ολίβια, Σαλαβού Ελένη), το πρώτο ελληνικό βιβλίο πραγματεύεται τον τομέα αυτό. Χρειάστηκε να περάσει πάνω από ένας χρόνος για να μεστώσει η ιδέα στο μυαλό μου και να αρχίσει να αποκτά σχήμα. Συζητήσεις με τον Γιάννη Παπαδημητρόπουλο, Σύμβουλο Διοργάνωσης Εκδηλώσεων, ήταν ένα καλό πρώτο brainstorming.

Η ανάγκη ήρθε από…

Νομίζω ωστόσο, ότι δεν είχα άλλη επιλογή από το να σχεδιάσω και να υλοποιήσω αυτό που θα έδενε τις εμπειρίες μου, τις ιδέες μου για το μέλλον και την ανάγκη των ανθρώπων γύρω μου. Συνομιλώ καθημερινά με Στελέχη από όλα τα επίπεδα ιεραρχίας μικρών και μεγάλων εταιρειών και σχεδόν όλα τα επαγγέλματα. Είναι συμβουλευόμενοί μου σε θέματα Βιογραφικού, LinkedIn και Personal Branding. Τα προσόντα τους είναι ζηλεμένα, η πορεία τους προκαλεί τον θαυμασμό και οι εργοδότες για τους οποίους έχουν εργασθεί μπορεί να είναι μεγάλοι οργανισμοί, στους οποίους – ίσως – πολλοί από εμάς θα θέλαμε να έχουμε δουλέψει.

Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι βρίσκονται σε φάση Αλλαγής Καριέρας και συνήθως αναθεώρηση της κοσμοθεωρίας τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι άνθρωποι αυτοί μου έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για αλλαγή προς μια κατεύθυνση που δείχνει οργανισμούς κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Το πλαίσιο…

Με τις εξελίξεις στη χώρα μας, και με ένα όλο και αυξανόμενο κύμα στελεχών με υψηλά προσόντα να θέλουν να αναπτύξουν την καριέρα τους σε κοινωφελή ιδρύματα και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να γίνει μια εκδήλωση με θέμα την Κοινωνική Οικονομία & την Αναζήτηση Εργασίας.

Οι ομιλητές…

Το πάνελ της εκδήλωσης συνθέτουν εκπρόσωποι σημαντικών ΜΚΟ, ακαδημαϊκοί και στελέχη φορέων της κοινωνικής οικονομίας με μεγάλη εμπειρία στο χώρο. Είναι αλήθεια ότι οι ομιλητές είναι άνθρωποι που δεν γνώριζα. Τους έστειλα την ιδέα της εκδήλωσης και την αγκάλιασαν αμέσως. Οι περισσότεροι μου έδωσαν ακόμα περισσότερες ιδέες για να έχει η εκδήλωση το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το κοινό μας. Κάποιοι με σύστησαν στον επόμενο ομιλητή. Και έτσι δημιουργήθηκε ένα πανελ με πολυχρωμία και  πολυμορφία.

Ο στόχος…

Στόχος μας στην εκδήλωση είναι να δώσουμε πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση σχετικά με:

  • Τον τρόπο που οι ΜΚΟ ή οι Επιχειρήσεις Κοινωνικής Οικονομίας αναζητούν στελέχη
  • Το σύστημα αμοιβών και γενικότερα το νομικό πλαίσιο συνεργασίας
  • Τον τρόπο λειτουργίας των φορέων της κοινωνικής οικονομίας
  • Τη φιλοσοφία των οργανισμών αυτών και το όραμά τους

Η τεχνολογία…

Η Επικοινωνιολόγος μας Μαρία Φιλιππή είχε την φρέσκια ιδέα να γίνει διασαφήνιση ερωτημάτων και αποριών του κοινού με ειδική πρόβλεψη κατά τη διάρκεια της ημερίδας μέσω των κοινωνικών δικτύων. Αυτό εξοικονομεί χρόνο, διασφαλίζει αμεσότητα και δημιουργεί έναν παλμό στη συζήτηση που θα μεγαλώσει το τελικό αποτέλεσμα. Μπορείτε λοιπόν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης να θέτετε ερωτήματα μέσω Twitter (www.twitter.com/cvexpertsgr)  & Facebook (www.facebook.com/cvexperts).

Θα τα πούμε σύντομα από κοντά.

Καλές Γιορτές!

 

Leave a Reply

Required fields are marked *.